Traject Gezonder in 21 dagen


AUTO-IMMUUNZIEKTE

&

CHRONISCHE ONTSTEKINGEN

Ontdek hoe voeding en leefstijl jouw klachten kunnen verminderen. Al binnen 3 weken! 


Voor wie is dit traject? 

Dit traject is voor iedereen met chronische ontstekingen, chronische pijn of een auto-immuunziekte zoals o.a. Crohn, Colitis, MS, SLE, Reumatoïde Artritis of iedere andere auto-immuunziekte (er zijn meer dan 80 auto-immuunziektes). 

Het traject is geheel gericht op het immuunsysteem en chronische ontstekingen. Het maakt voor dit traject niet uit waar in het lichaam jij ontstekingen hebt. 


Tijdens dit 21 daagse traject krijg je controle weer over je eigen lichaam. Ervaar wat de juiste voeding en supplementen met klachten doen zoals ontlastingsproblematiek, vermoeidheid, pijn aan spieren & gewrichten en slecht slapen.


Je krijgt intensieve begeleiding, mega veel tips en inspiratie, diepgaande informatie over het immuunsysteem en binnen de groep voelt het écht veilig en vertrouwd. 

Motiverend traject

Elke kwartaal begeleid ik een klein groepje mensen die direct de leefstijlinterventies opvolgen. Het direct moeten uitvoeren, is dé grote kracht van het succes van dit online-traject met intensieve coaching.

4 online presentaties

Iedere week geef ik een online presentatie over de verschillende interventies, zodat je die meteen kan toepassen. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, dan ontvang je een terugkijklink

600+ patienten

De interventies zijn gebaseerd op de laatste wetenschap én mijn meest succesvolle adviezen aan meer dan 600 patiënten die ik heb behandeld.
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
Maximaal voor 10 personen! Meld je snel aan!

Wat houdt het traject in?

Ik begeleid je 21 dagen lang met adviezen over de juiste voeding, supplementen en andere leefstijlinterventies.

Ik vertel je tijdens onze zoommeetings uitgebreid over de risicofactoren bij auto-immuunziektes en chronische ontstekingen. Met deze gezonde voeding ga jij je lichaam weer geven wat het nodig heeft om goed te kunnen herstellen.

Het is niet alleen een "cursus", maar meteen een traject waarbij je goed aan de slag gaat. 21 dagen de juiste voeding en nog veel meer goeds. Al binnen een week ga je je al veel energieker voelen en kunnen symptomen verminderen of zelfs verdwijnen. Na 3 weken ben je écht verbaasd wat er allemaal al veranderd is.

Er is een online-community waarin je 24 uur per dag al je vragen kunt stellen en je inspiratie van heerlijke gerechten kunt delen. Alles is tevens na te lezen in de online-cursus. 

Belangrijk te weten: Alles is gebaseerd op de laatste wetenschap. 

 • Cursus met ALLE informatie over de chronische ontstekingen en auto-immuunziekte en de daarbij beste gezonde leefstijl
 • 4 live online presentaties via zoom, met een terugkijklink voor als je er niet bij kunt zijn.
 • Een whatsapp-groep waarin je 24/7 vragen kunt stellen en inspiratie kunt delen met mij en de rest van de deelnemers. Dus veel energie en inspiratie vanuit de groep.
 • Eiwitrijk. koolhydraatarm en gezonde vetrijke voeding, zodat alle processen goed herstellen en jij toch heerlijk eet
 • Purpose of Life, waar wordt JIJ gelukkig van. Belangrijk om over na te denken. Je gaat jezelf op nummer 1 zetten
 • Hoe kan je stress verminderen? Belangrijk voor je genezingsproces.
 • Intermittent Fasting
 • Slaapinterventies voor een goede nachtrust
 • Ademhalingsoefeningen om je lichaamsprocessen te resetten
 • Koude prikkels, zoals een koude douche om je lichaamsprocessen te helen
 • Meditatie om je stressactiviteit te verlagen
 • Extra inzet met supplementen om ontstekingen te remmen
 • Heerlijke recepten en weekmenuutjes 
 • Wekelijkse vragenlijst voor voortgang

Ik begeleid kleine groepen van max 10 personen. Alles is online, via de computer of telefoon. Het is enorm helpend om met elkaar deze 21 dagen door te komen. Je zal de groep nog gaan missen na 3 weken ;-), ik weet het zeker! Alle presentaties worden opgenomen, dus geen probleem als je er een keer niet live bij kunt zijn. 

€339

GEZONDER IN 21 DAGEN

Je betaalt EUR 199 voor het traject en EUR 140 voor supplementen. (eiwitten & natuurlijke ontstekingsremmers) In totaal EUR 339 voor het hele traject met intensieve groepscoaching.

Na het aanmelden ontvang je een bevestiging, krijg je direct toegang tot de training om je alvast in te lezen en neem ik contact met je op!


Een traject waarin je 3 weken lang risicofactoren vermijd en een gezonde leefstijl ervaart en je zult merken dat klachten verminderen.


Maandag 11 maart om 20.00 uur Kick off

Maandag 18 maart om 20.00 uur

Maandag 25 maart om 20.00 uur

Maandag 01 april om 20.00 uur Afsluiting


Allen online via zoom.

Alle presentaties worden opgenomen, dus geen probleem als je er een keer niet live bij kunt zijn.  

Waarom ik deze trajecten begeleid

Bij chronische klachten of ziekte, adviseer ik patiënten altijd om de leefstijl aan te passen. Ik adviseer over voeding, beweging, ontspanning en voedingssupplementen. Leefstijl is namelijk immers de grondoorzaak van klachten. In de praktijk blijkt dat het DIRECT uitvoeren van de interventies onder begeleiding HET doorslaggevende succes is om deze veranderingen in leefstijl door te voeren. In een korte tijd verbazen deelnemers zich over de verbeteringen. Dé perfecte motivatie om deze leefstijl voort te zetten, ook nog na de 21 dagen. 

Deelnemers beoordelen dit traject met een 9,25 gemiddeld!

"Ik heb in drie weken tijd meer relevante informatie gekregen over darmontstekingen en de invloed van voeding daarbij dan in al die jaren van mijn MDL artsen."

"Erg leerzaam en zeker veel vooruitgang geboekt in die korte tijd dat ik nu bezig ben. Heel veel energie gekregen, m'n darmen zijn erg rustig en geen last ergens meer van. Nog een leuke bijkomstigheid dat ik ook al wat ben afgevallen en niet geheel onbelangrijk mijn vetpercentage was na 1 week al met 1% gezakt daar was ik enorm blij mee! Lotte is erg betrokken , ze reageert altijd op je vragen en begeleid je door heel je traject heen. Ik ben superblij dat ik de stap gezet heb en raad het iedereen aan!!!"


"Nieuwe inzichten zorgen er bij mij voor dat ik beter begrijp waar mijn klachten vandaan komen, maar ook wat ik er tegen kan doen!"


"Het is een hele verhelderende cursus ,die je vele inzichten en handvatten geeft waar je heel goed mee uit de voeten kunt. Lotte is goed bereikbaar, heel behulpzaam, heel deskundig, ze legt alles heel goed en duidelijk uit. Ze helpt bij al je vragen en issues , een echte aanrader voor iedereen met darmklachten. Ik gun iedereen een klachtenvrije darm. Dank je, Lotte, voor alles."


"Ik ben erg te spreken over het gehele traject. Mensen om mij heen zien nu al verschil; "ben je afgevallen?" En dat motiveert enorm! Volgens mij zijn mijn darmen ook happy op dit moment. Nu kijken of met deze levensstijl de klachten achterwege blijven."


"Top!!!! Ik voel mij super!!! Heb voor het eerst sinds 9 maanden geen pijn! En weer meer energie! Heb gisteren en vandaag zelfs 45 minuten met de hond gewandeld!!!"


"Hele fijne persoonlijke cursus, waar ik lichamelijk en mentaal heel veel aan heb gehad! Lotte heeft veel kennis en weet hoe ze je kan helpen bij je klachten."


 "Mijn complimenten zoals je ons tijdens deze 21 dagen begeleid hebt en nog steeds. Wij kunnen en konden altijd een beroep op jouw kennis doen."


WIE BEN IK?


Ik ben Lotte Bos, 47 jaar en woon in Roosendaal. Ik help mensen met chronische aandoeningen, door het wegnemen van mogelijke risicofactoren en oorzaken van de ziekte. Ik help ze met de juiste voeding, supplementen en mindset. Ik ben gespecialiseerd in auto-immuunziekte.


Ik ben geen arts en kan zeker niet alle ziektes omkeren. Maar ik kan een hele mooie aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Dus samen met mijn patiënt zal ik er alles aan doen om, waar mogelijk, de oorzaak en risicofactoren weg te nemen, zodat de ziekte geen kans meer heeft zich voort te zetten en een genezingsproces de enige optie is.


Als Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) en Orthomoleculair Therapeut werk ik geheel volgens de wetenschap met als resultaat het minimaliseren van klachten en vaak zelfs het herstellen van ziekte.


kPNI is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak bij chronische ziekten. 

kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en hoe alle mechanismes samenwerken. kPNI verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert.


Studies

2022 Kanker en Psycho Neuro Immunologie

2018 - 2021 Master Psycho Neuro Immunologie (Universiteit van Salamanca)

2017 - 2018 Orthomoleculaire Geneeskunde

2017 Medisch Basiskennis

FAQ Gezonder in 21 dagen

Ik heb momenteel geen klachten, mag ik dan wel meedoen?
Jazeker. Je leert alles over het ontstaan van de ziekte en de risicofactoren die de ziekte in stand houden. Door hier rekening mee te houden voorkom je nieuwe opvlammingen.

Een auto-immuunziekte, daar is toch niks aan te doen, behalve medicijngebruik?
Nee, niet mee eens. Er is heel veel aan te doen en zelfs door de patiënt zelf. Inmiddels in de wetenschap al zover, dat we al aardig goed weten wat de ziekte in stand houdt en dus hoe je het ziekteproces kunt omkeren. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook stress en emoties spelen een belangrijk rol.

Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte. Kan ik dan wel meedoen?
Jazeker, Ik leg het algemene auto-immuun mechanisme uit en veel risicofactoren zijn bij auto-immuun of chronische ontstekingen hetzelfde. Als er verschillen zijn, kan ik dat toelichten tijdens het traject.

Ik heb wat overgewicht (door medicijnen). Komt dat tijdens dit traject ook aan bod?
Ja, zeker. Tijdens deze 21 dagen switcht jouw stofwisseling van een koolhydraat-verbrander in een vetverbrander. Het verbranden van vet levert veel meer energie op dan koolhydraten. Lichaamsprocessen kunnen zo beter herstellen en je zal na een paar weken al een aantal overtollige kilo's kwijt zijn en (veel) meer energie krijgen.


Ik heb wat ondergewicht. Kan ik dan nog wel koolhydraat-arm eten? Ik wil niet nog meer afvallen
Ja, zeker. Het is voor iedereen belangrijk om in de vetverbranding te komen, omdat dit jouw genezende stofwisseling is. Je mag dan prima 4 keer eten per dag, eiwitrijk. Dan hoef je niet af te vallen. En als het lukt, wat krachttraining met armen en benen. Dat is ook goed voor je gewicht. 

Is het mogelijk om mijn medicijnen af te bouwen?
Medicijnen zijn voorgeschreven door een arts. Ik wil, mag en kan daar niets over zeggen. Uit ervaring weet ik wel dat patiënten na een aantal maanden in overleg met de arts mogen afbouwen (bijv. naar een onderhoudsdosering) als alle onderzoekwaardes dat toelaten.

Is het alleen voeding aanpassen of zijn er meer aanpassingen nodig?
Voeding is misschien wel de belangrijkste verandering. Food should be your medicine! Maar daarnaast ga je ook bewegen, ontspannen, nemen je een koude douche op zijn tijd en neem je je eerste maaltijd van de dag laat in de ochtend.

Kan ik na deze 3 weken weer "normaal" eten?
Nee, nee en nee. Je start dit programma met het doel om jouw leefstijl te wijzigen, klachten te verminderen en het liefste de ziekte om te keren. Dat doe je niet voor slechts 3 weken, maar voor de rest van je leven. Risicofactoren zijn belangrijk en daar moet je altijd rekening mee willen houden. Ik vertel je wat je beter altijd kunt vermijden qua voeding, maar wees gerust... er blijft nog genoeg over om zo nu en dan eens heerlijk mee te zondigen. Het gaat je zoveel goeds brengen, dat je dit echt na 21 dagen wilt voortzetten.

Welke veranderingen kan ik binnen 21 dagen verwachten?
Op de eerste plaats inzicht in het ontstaan van ontstekingen. Je weet na 21 dagen hoe je zelf weer de controle terug krijgt over jouw eigen lichaam. De meest voorkomende veranderingen zijn meer energie, darmklachten verminderen/verdwijnen, 4 kilo minder indien overgewicht (sommigen zullen juist wat meer mogen aankomen, daar houden we rekening mee), betere mindset.

Welke supplementen moet ik gaan gebruiken?
Je start met het aanvullen van belangrijke voedingstoffen die belangrijk zijn om ontstekingen te remmen en het immuunsysteem beter te reguleren.
Tijdens deze 3 weken krijg je ook advies over supplementen voor na dit traject, denk bijv aan het herstellen van de darmwand nadat de ontstekingen tot rust zijn gekomen.

Ik ben niet in de gelegenheid om live bij de online meetings aanwezig te zijn. Is dat een probleem?
Nee geen probleem, ik neem de meetings op, en stuur dezelfde dag nog de terugkijklink. Vragen kunnen elke dag gesteld worden in de groepsapp.

Wordt het traject vergoed door de verzekeraar.
Nee, helaas wordt dit traject niet vergoed door de verzekeraar. Maar als je na 3 weken ontevreden bent over het traject, de informatie of de resultaten, dan krijg je wat mij betreft je geld van het traject terug (excl. de supplementen).

Ik houd niet van groepen. Moet ik in de groep?
Ja eigenlijk wel. Want dat is zoveel beter voor jouw resultaat. Het is slechts een online community, waarin ik vragen beantwoord, tips deel en iedereen zijn ervaring kan delen.
Wat betreft de wekelijkse zoommeeting... leuk als je in beeld bent, maar als je dat echt niet wilt, zet je je camera uit. No problem.


EEN MOOIE REVIEW

Normaal deel ik geen hele persoonlijke dingen maar omdat dit traject ook ‘bij mij past’ en onderdeel van mijn leven is vind ik dit wel het delen waard.


Sinds 2007 ben ik bekend met de ziekte van Crohn. Lang verhaal kort; veel mee afgezien middels ziek zijn, uitproberen van medicatie, operaties etc.


In 2013 kwam er na een heftige ziekteperiode een keerpunt. Ik ben toen gestart met 1x in de 8 weken een infuus waarbij ik medicatie toegediend krijg om de ontstekingen in de darmen te remmen. En gelukkig sloeg dit aan.


De laatste jaren ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding. Ik merkte duidelijk verschil; minder buikpijn, geen opgeblazen gevoel en meer energie. Toch voelde ik mezelf nog niet sterk genoeg; ik merkte dat m’n lichaam niet in balans was. Via een aantal lieve collega’s ben ik terecht gekomen bij @praktijk_lotte_bos waarbij ik op verschillende gebieden aan de slag ben gegaan met m’n Crohn. Dít was de laatste stap die ik nodig had; een definitieve leefstijlaanpassing middels voeding & mindset die ook echt vol te houden is.


Eind vorig jaar kwam het verlossende woord van mijn internist; we gaan stoppen met het infuus! Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mijn darmen geheel rustig zijn; geen enkele ontsteking of vernauwing.


Na 8 jaar dit infuus te hebben gekregen is dit wel een mijlpaal vandaag, de laatste kuur zit erin!


Ik voel me best kwetsbaar om dit zo open te delen, het zal spannend blijven want Crohn zal altijd bij mij zijn. Maar ik voel me sterker dan ooit & met lieve mensen om me heen gaat dit zeker lukken🥰Liefs M

Nu met 'n één-op-één-gesprek als extra bonus

Geef je nu op en krijg in de derde week van het traject een persoonlijk gesprek. 

Hierin bespreken welke klachten nog resteren en wat je daar specifiek aan kunt doen ze te verminderen. 

100% tevredenheid gegarandeerd!