Keer diabetes 2 om en verlaag hoge bloeddruk door een gezonde leefstijl

Ervaar wat de juiste voeding, supplementen, beweging en positieve mindset doet met jouw klachten, jouw bloeddruk en jouw bloedglucose

Stel je eens voor: Na een goede nacht slapen word je lekker fit en vrolijk wakker. Je hebt bakken met energie en zin om de dag te beginnen. Je kan prima wandelen of sporten voordat je om 10 uur pas je eerste maaltijd nuttigt. Heel de dag heb je geen honger en is je eindeloze zoektocht naar "wat kan ik nu eens gaan eten" verdwenen. Je eet verschrikkelijk lekker, ondanks dat het koolhydraatarm is. Doordeweeks mis je je brood totaal niet, want je kijkt uit naar één van je cheatmomenten. Tijdens deze cheats geniet je van een wijntje of een heerlijke pizza. Je weet dat je de volgende dag graag weer koolhydraatarm wilt eten, want je merkt dat al je symptomen één voor één aan het verdwijnen zijn. Je bent al heel wat overtollige kilo's verloren, zonder dat je eigenlijk 'gelijnd' hebt. Waar mogelijk worden in overleg met jouw huisarts medicijnen afgebouwd. Je bent helemaal gelukkig met je nieuwe lifestyle. Het voelt als een wedergeboorte. Je bent in 21 dagen écht gezonder geworden... 


Dit is het verhaal van deelnemers van Gezonder in 21 dagen. Dit kan jou ook overkomen, wees gewaarschuwd ;-) 

Motiverend traject

Elke maand start er een nieuwe groep die direct de leefstijlinterventies opvolgt. Het direct moeten uitvoeren, is dé grote kracht van het succes van dit online-traject met coaching.

4 online presentaties

Iedere week geef ik een online presentatie over de verschillende interventies, zodat je die meteen kan toepassen.

400+ patienten

De interventies zijn gebasseerd op mijn meest succesvolle adviezen aan meer dan 400 patiënten die ik heb behandeld.
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Welke chronische klachten verminderen of verdwijnen in 21 dagen?

Darmen

Prikkelbaar Darmsyndroom, opgezette buik, buikpijn na het eten, dunne ontlasting, plakpoep

Energie

Vermoeidheid, uitgeput wakker worden, weinig energie na het eten

Slaap

Slecht in slaap kunnen vallen, niet door kunnen slapen, licht slapen

Obesitas

Overtollige kilo's

Gemoedstoestand

Neerslachting, depressieve gevoelens

Hormonen

Post Menstrueel Syndroom, hoofdpijn, moodswings

Wat houdt het traject in?

Ik begeleid je 21 dagen met adviezen over de juiste voeding en andere leefstijlinterventies, zoals beweging, vasten, ademen, mediteren, koude prikkels etc. Je gaat je lichaam weer geven wat het nodig heeft om goed te kunnen herstellen. Ik vertel je uitgebreid alles wat je moet weten over diabetes 2 en hoge bloeddruk. Wat zijn de risicofactoren? Wat kan je beter wel en niet eten. Het is niet alleen een "cursus", maar meteen een traject waarbij je goed aan de slag gaat. 21 dagen gezond eten, bewegen en nog veel meer goeds. Al binnen een week ga je je al veel energieker voelen en kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

 • Online trainingsprogramma met ALLE informatie over een gezonde leefstijl
 • 4 live online presentaties via zoom, met daarna mogelijkheid tot vragen
 • Koolhydraatarm en gezonde vetrijke voeding (dus heerlijk eten zonder zonder)
 • Intermittent Fasting
 • Slaapinterventies voor een goede nachtrust
 • Ademhalingsoefeningen om je lichaamsprocessen te resetten
 • Koude prikkels om je lichaamsprocessen te resetten
 • Meditatie om je stressactiviteit te verlagen
 • Supplementen ten behoeve van het resultaat
 • Cheaten (2 maaltijden per week) Want het wordt een nieuwe way of life. We hebben soms iets te vieren en je wilt dit laaaaang volhouden
 • Heerlijke recepten
 • Facebook community en groepsapp voor alle dagen support
 • Wekelijkse vragenlijst voor voortgang
 • Een tijdelijke vette bonus met één-op-één gesprek in de derde week

Ik begeleid groepen van max 15 personen. Laat je niet afschrikken door het "groepsaspect". Alles is online, via de computer of telefoon. Het is enorm helpend om met elkaar deze 21 dagen door te komen. Je zal het nog gaan missen na 3 weken ;-) 

€ 299,-

Ik keer graag diabetes 2 om en verlaag mijn hoge bloeddruk

Je betaalt EUR 200 voor het traject en EUR 99 voor de supplementen. In totaal EUR 299 voor het hele traject met groepscoaching.

Na het aanmelden ontvang je een bevestiging en neem ik contact met je op!


Een traject waarin je 3 weken lang een gezonde leefstijl ervaart 

en je zult merken dat klachten verminderen.


Maandag 17 okt 19.30 uur Kick off

Maandag 24 okt 19.30 uur

Maandag 31okt 19.30 uur

Maandag 7 nov 19.30 uur Afsluiting


Allen online via zoom.

Waarom ik deze trajecten begeleid

Bij chronische klachten of ziekte, adviseer ik patiënten altijd om de leefstijl aan te passen. Ik adviseer over voeding, beweging, ontspanning en voedingssupplementen. Leefstijl is namelijk immers de grondoorzaak van klachten. In de praktijk blijkt dat het DIRECT uitvoeren van de interventies onder begeleiding HET doorslaggevende succes is om deze veranderingen in leefstijl door te voeren. In een korte tijd verbazen deelnemers zich over de verbeteringen. Dé perfecte motivatie om deze leefstijl voort te zetten, ook nog na de 21 dagen. 

EEN MOOIE REVIEW

Onvoorstelbaar, wat voel ik me goed! Ik heb jaren op pijnmedicatie geleefd, jarenlang heb ik het gevoel gehad dat ik tot mijn knieën in de modder liep, moe ontzettend moe.

Begin dit jaar stopten mijn bijschildklieren ermee, dus weer meer medicijnen erbij. Mijn lichaam was het aan het begeven en ik had het eigenlijk al opgegeven. Veel eten, de hele dag eten, constant de drang naar eten, brood met roomboter en vlokken. Een heel brood op twee dagen dat ging er prima in. 

Ik liep wel buiten maar met hangende schouders en veel pijn en moeite, niet te ver weg, want ik moest het toilet kunnen halen. Ja veel , heel veel slechte dingen eten is ook vaak naar het toilet.

Ik sliep slecht droomde veel had het constant heel erg warm en was somber ( op z’n zachtst gezegd ) Op een gegeven moment werkte zelfs mijn deodorant niet meer en hees ik me elke dag uit bed, er moest wat gebeuren.

Ik was al eens bij een diëtiste geweest en die wilde me van het brood afhebben, sprong bijna uit mijn vel, mijn veilige haven mijn boterham, daar kwam ik voor uit bed.

Tot Lotte Bos op mijn pad kwam en ik een kennismakingsgesprek met haar had. Duidelijk helder en direct, ik wil iets snappen voordat ik het doe en ik begreep wat ze uitlegde. We waren het op sommige vlakken niet met elkaar eens en ook dat is goed. 

Na overleg met mijn endocrinoloog besloot ik de  Gezonder in 21 dagen challenge te gaan doen ( ik had er zoooooo geen zin in).

Op 1 september hadden we een webinair over het eten zonder koolhydraten. Ik zat achter mijn laptop met heerlijke zoete carvan cevitam en chocolade. 

7 september zouden we starten ( zooooo geen zin in) en enthousiaste Lotte sprak de wijze woorden; al stop je alvast maar met brood eten! Ik dacht dat ga ik doen. Als ik er dan toch zin in heb kan ik nog alles eten wat ik wil.  

Dus brood in de diepvries en boodschappen gehaald volgens het Lotte lijstje. 

De eerste week ben ik echt ziek geweest, de ketogriep, maar ik had geen trek tussendoor en daardoor meer tijd en ruimte om? Om ja wat? Lotte zei, je voelt het wel als je in je vetverbranding komt en idd dat voel je, een heel bijzondere gewaarwording, tot op de dag van vandaag.

7 september gestart met de groep en de eerste kilos waren er al af. Mijn energie werd anders, mijn gevoel werd anders, ik werd fitter wakker en de modder waardoor ik liep werd steeds minder. Op een dag werd ik uitgerust wakker en kon mijn handen meteen gebruiken (fybromyalgie) ik ben mijn pijnstillers gaan minderen en later helemaal gestopt. 

Het keto koken is heerlijk, koken is een passie van me en nu kan ik daar alles weer instoppen. Lekker puur en eerlijk koken. 

Mijn endocrinoloog stond versteld van mijn bloedwaardes, ze zijn allemaal goed. Hoe kan dat? Nou, ketogeen koken.

Geen pijnstillers, maagbeschermers, calciumpillen, paracetamol en diazepam meer alleen nog mijn schildklierhormoon.

Het is nu 29 oktober en ben al 13 kilo afgevallen en een hoop centimeters. Ik wandel elke dag 10 tot 15 kilometer.

ik doe aan intermitting fastig, sleeping en showering en dat voelt super super goed.

Natuurlijk heb ik mijn mindere dagen maar die worden steeds minder. Wen er maar aan, zei Lotte, dit blijft zo en wordt nog beter. In het begin had ik angst dat dat niet zo zou zijn, maar dus toch wel JAHOO.

Ik, de grote brood met vlokken eter, heb al sinds 1 september geen boterham gegeten en het eest bijzondere van alles, ik mis het niet!!!! Ik kom nu uit bed met energie en zin om de dag te beginnen, heb weer zin in de toekomst en ben aan het uitpluizen wat ik wil gaan doen.

Voor mij is dit een wonder en als ik dit kan kan jij het ook.


Liefs D

Enthousiaste deelnemers over Gezonder in 21 dagen

Martine
Ik voel me zo fijn en fit! Helemaal geen hoofdpijn gehad tijdens mijn menstruatie. Normaal heb ik minimaal 3 avonden hoofdpijn!
Ester

Ik heb 7,5 uur achter elkaar geslapen! Zo blij, Het is echt heel lang geleden, dat me dat is gelukt.


Bianca

Ik heb normaal gesproken last van mijn darmen en een opgezette buik, maar nu helemaal niet meer!

Nu met 'n één-op-één-gesprek als extra bonus

Geef je nu op en krijg in de derde week van het traject een persoonlijk gesprek. 

Hierin bespreken welke klachten nog resteren en wat je daar specifiek aan kunt doen ze te verminderen. 

100% tevredenheid gegarandeerd!

FAQ Gezonder in 21 dagen

Ik ben chronisch vermoeid. Kan ik dan wel meedoen? 

Ja, juist. Tijdens deze 21 dagen switcht jouw stofwisseling van een koolhydraat-verbrander in een vetverbrander. Het verbranden van vet levert veel meer energie op dan koolhydraten. Lichaamsprocessen kunnen zo beter herstellen en je zal na een paar weken al (veel) meer energie krijgen.

Ik ga een weekendje weg tijdens deze 4 weken. Kan ik dan wel goed meedoen? 

Ja en nee. Als je je aan het programma kan houden, waarbij je 2 cheats per week mag, dan is er niks aan de hand. Veel plezier daar! Maar als je denkt dat dit onmogelijk wordt, gezien de vrienden met wie je gaat 😉, dan zou ik lekker een maand later starten.

Ik heb een auto-immuunziekte. Kan ik dan wel meedoen? 

Ja, dat kan, maar dan geef je dan op voor de Editie Crohn en Colitis. Deze editie is goed voor iedere auto-immuunziekte. I

Ik heb vaak last van mijn darmen. Kan ik dit dieet dan wel volgen? 

Ja, dat kan. Je gaat juist deze 21 dagen afscheid nemen van je darmklachten.

Ik heb veel verjaardagen tijdens deze 4 weken. Kan ik dan wel goed meedoen? 

Ja en nee. Als je je aan het programma kan houden, waarbij je 2 cheats per week mag, dan is er niks aan de hand. Veel plezier daar! Maar als je denkt dat dit onmogelijk wordt, gezien de vrienden naar wie je gaat 😉, dan zou ik lekker een maand later starten.

Ik wil graag afvallen. Kan ik tijdens deze 4 weken afvallen? 

Ja, dat kan. Gemiddeld vallen deelnemers met overgewicht 4 kilo af. En het mooie is, dit zijn kilo’s vet en geen spieren. Dus dit ga je vooral merken aan lossen broeken.

Is het alleen voeding aanpassen of zijn er meer aanpassingen nodig? 

Voeding is misschien wel de belangrijkste verandering. Food should be your medicine! Maar daarnaast ga je ook bewegen, ontspannen, nemen je een koude douche op zijn tijd en neem je je eerste maaltijd van de dag laat in de ochtend.

Kan ik na deze 4 weken weer “normaal” eten? 

Nee, althans, niet als je bedoelt dat je weer boterhammen, pasta een aardappelen wilt gaan eten. Je start dit programma met het doel om jouw leefstijl te wijzigen. Dat doe je niet voor slechts 4 weken, maar voor de rest van je leven. Maar wees gerust; Het gaat je zoveel goeds brengen, dat je dit echt na 21 dagen wilt voortzetten. Wellicht met een extra cheat hier en daar, maar het grootste gedeelte zal je willen vasthouden.  

Waarom zou ik mijn lifestyle willen veranderen? 

Bijna alle degeneratieve ziektes, ofwel ouderdomsziektes, waar wij op latere leeftijd mee te maken kunnen krijgen, worden met name veroorzaakt door onze huidige westerse leefstijl. Ons lichaam krijgt niet meer de juiste voeding, beweging en ontspanning die het nodig heeft om zo goed mogelijk te functioneren. Dus door NU het lichaam te geven wat het nodig is, vergroot je de kans ENORM dat je later last krijgt van ouderdomsklachten en -ziektes. Je kan écht gezond en vitaal ouder worden!

Wat betekent Low Carb High Fat? 

Low Carb High Fat, betekent voeding die vooral bestaat uit gezonde vetten en weinig koolhydraten. Voeding die het lichaam nodig heeft om zijn processen zo optimaal te laten verlopen. Eigenlijk precies wat het miljoenen jaren gewend is om te eten. En daar horen dus geen boterhammen, aardappelen en pasta’s bij, want dat eten we nog maar recent, 10.000 jaar 😉. Dat lijkt al lang, maar ons lichaam is (nog) niet goed in staat om deze voedingsmiddelen te verwerken.

Wat is een Ketogeen dieet? 

Een ketogeen dieet is een dieet waarbij je jouw stofwisseling dwingt om energie te halen uit vetverbranding. Dit lukt alleen wanneer je jouw lichaam niet meer dan 30 gram koolhydraten aanbiedt. Doordat jouw lichaam geen koolhydraten kan omzetten in energie, gaat het over op vetverbranding. En energie halen uit vetverbranding is de ultieme energiebron voor jouw lichaamsprocessen. Hiermee kan je verschillende aandoeningen omkeren en klachten verminderen c.q. laten verdwijnen.

Wat is Intermittent Fasting? 

Intermittent Fasting, ook wel periodiek vasten genaamd, is een eet-wijze dat wisselt tussen vasten en regelmatig eten. Onderzoek toont aan dat Intermittent Fasting een manier is om je gewicht te beheersen en sommige vormen van ziekte te voorkomen of zelfs om te keren.

Welke veranderingen kan ik binnen 21 dagen verwachten? 

De meest voorkomende veranderingen zijn meer energie, darmklachten verdwijnen, hormonen in balans, 4 kilo minder indien overgewicht, betere mindset.

Ik wil eigenlijk juist niet afvallen, maar meedoen voor mijn gezondheid. Kan dat? 

Ja, dat kan. Wanneer je dat van te voren aangeeft, dan zal ik je extra instructies geven om juist geen kilo’s kwijt te raken maar je toch kunt profiteren van de voordelen van een gezonde leefstijl.

Welke supplementen moet ik gaan gebruiken? 

Je start met het aanvullen van belangrijke voedingstoffen. Vaak zijn er door de jaren heen wat tekorten ontstaan, die op lange termijn klachten kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan belangrijke eiwitten, vitaminen en mineralen. Tevens gaan we de lever ondersteunen tijden deze 21 dagen. De lever is een belangrijk orgaan in het detoxificeren van ‘giftige’ stoffen. Door de verandering van leefstijl ga je juist veel toxische stoffen afvoeren. Dan is het fijn dat jouw lever daar extra bij ondersteunt wordt, zodat de lever zijn werk goed kan uitvoeren. De supplementen t.w.v. EUR 110 zijn inbegrepen bij de prijs van EUR 199.