Online Cursus

Auto-immuunziekte & Chronische ontstekingen

Krijg controle over je ziekte. Ervaar wat de juiste voeding en supplementen met klachten doen als ontlastingsproblematiek, vermoeidheid, pijn en slecht slapen.


VOOR WIE?
Deze cursus is voor iedereen met chronische ontstekingen, chronische pijn of een auto-immuunziekte zoals o.a. Crohn, Colitis, MS  (er zijn meer dan 80 auto-immuunziektes) 

Stel je eens voor: Je hebt controle over jouw ziekte. Je weet welke risicofactoren invloed hebben. Door het vermijden van deze risicofactoren merk je verbetering in jouw symptomen. Na een goede nacht slapen word je energiek en vrolijk wakker. Je durft weer af te spreken en bent niet meer onzeker over onverwachte toiletbezoeken. Wanneer vrienden jou uitnodigen voor een weekendje weg, pak je vol vertrouwen jouw koffers in en geniet je. Ondanks dat je rekening moet houden met je voeding, eet je toch ontzettend lekker. Wanneer jij je deze nieuwe leefstijl hebt eigen gemaakt, zie je verbeteringen in jouw bloed- en ontlastingswaardes. Waar mogelijk worden in overleg met jouw MDL arts / internist medicijnen afgebouwd. 


In deze online cursus leg ik al mijn adviezen uitgebreid uit in een aantal video's. Je kan de cursus bekijken waar en wanneer je maar wilt. Je kan op eigen tempo de veranderingen doorvoeren.  

Al mijn adviezen

Ik deel je al mijn adviezen bij een auto-immuunziekte. Wat zijn risicofactoren waar je rekening mee kan houden. Krijg weer controle!

4 Video's 

Ik leg je alles uit in video's die je kan bekijken waar en wanneer je wilt. Tevens is alles na te lezen in de verschillende hoofdstukken.

500+ patienten

De interventies zijn gebasseerd op mijn meest succesvolle adviezen aan meer dan 500 patiënten die ik heb behandeld.

Wat houdt de cursus in?

In deze video cursus deel ik je mijn adviezen over de juiste voeding, supplementen en andere leefstijlinterventies, zoals beweging, vasten, ademen, mediteren, koude prikkels etc. Ik vertel je uitgebreid over de risicofactoren bij auto-immuunziektes en chronische ontstekingen. Met deze gezonde voeding ga jij je lichaam weer geven wat het nodig heeft om goed te kunnen herstellen.


Belangrijk te weten: Alles is gebasseerd op de laatste wetenschap. 

  • Online videocursus met ALLE informatie over de ziekte en een gezonde leefstijl
  • Koolhydraatarm en gezonde vetrijke voeding (dus heerlijk eten zonder zorgen)
  • Intermittent Fasting
  • Slaapinterventies voor een goede nachtrust
  • Ademhalingsoefeningen om je lichaamsprocessen te resetten
  • Koude prikkels om je lichaamsprocessen te resetten
  • Meditatie om je stressactiviteit te verlagen
  • Cheaten (2 maaltijden per week) Want het wordt een nieuwe way of life. We hebben soms iets te vieren en je wilt dit laaaaang volhouden
  • Informatie over welke supplementen wanneer te gebruiken (ontstekingen, darmen, lever, spijsvertering)
  • Heerlijke recepten en weekmenu's 

BEGELEIDING

Ik start in oktober een online begeleidingscommunity waar je al je vragen kunt stellen en je inspiratie van heerlijke gerechten kunt delen.

Cursisten beoordelen deze cursus met een 9,25 gemiddeld!

"Ik heb in drie weken tijd meer relevante informatie gekregen over darmontstekingen en de invloed van voeding daarbij dan in al die jaren van mijn MDL artsen."

"Erg leerzaam en zeker veel vooruitgang geboekt in die korte tijd dat ik nu bezig ben. Heel veel energie gekregen, m'n darmen zijn erg rustig en geen last ergens meer van. Nog een leuke bijkomstigheid dat ik ook al wat ben afgevallen en niet geheel onbelangrijk mijn vetpercentage was na 1 week al met 1% gezakt daar was ik enorm blij mee! Lotte is erg betrokken , ze reageert altijd op je vragen en begeleid je door heel je traject heen. Ik ben superblij dat ik de stap gezet heb en raad het iedereen aan!!!"


"Nieuwe inzichten zorgen er bij mij voor dat ik beter begrijp waar mijn klachten vandaan komen, maar ook wat ik er tegen kan doen!"


"Het is een hele verhelderende cursus ,die je vele inzichten en handvatten geeft waar je heel goed mee uit de voeten kunt. Lotte is goed bereikbaar, heel behulpzaam, heel deskundig, ze legt alles heel goed en duidelijk uit. Ze helpt bij al je vragen en issues , een echte aanrader voor iedereen met darmklachten. Ik gun iedereen een klachtenvrije darm. Dank je, Lotte, voor alles."


"Ik ben erg te spreken over het gehele traject. Mensen om mij heen zien nu al verschil; "ben je afgevallen?" En dat motiveert enorm! Volgens mij zijn mijn darmen ook happy op dit moment. Nu kijken of met deze levensstijl de klachten achterwege blijven."


"Top!!!! Ik voel mij super!!! Heb voor het eerst sinds 9 maanden geen pijn! En weer meer energie! Heb gisteren en vandaag zelfs 45 minuten met de hond gewandeld!!!"


"Hele fijne persoonlijke cursus, waar ik lichamelijk en mentaal heel veel aan heb gehad! Lotte heeft veel kennis en weet hoe ze je kan helpen bij je klachten."


 "Mijn complimenten zoals je ons tijdens deze 21 dagen begeleid hebt en nog steeds. Wij kunnen en konden altijd een beroep op jouw kennis doen."


WIE BEN IK?


Ik ben Lotte Bos, 47 jaar en woon in Roosendaal. Ik help mensen met chronische aandoeningen, door het wegnemen van mogelijke risicofactoren en oorzaken van de ziekte. Ik help ze met de juiste voeding, supplementen en mindset. Ik ben gespecialiseerd in auto-immuunziekte, met name de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. 


Ik ben geen arts en kan zeker niet alle ziektes omkeren. Maar ik kan een hele mooie aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Dus samen met mijn patiënt zal ik er alles aan doen om, waar mogelijk, de oorzaak en risicofactoren weg te nemen, zodat de ziekte geen kans meer heeft zich voort te zetten en een genezingsproces de enige optie is.


Als Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) en Orthomoleculair Therapeut werk ik geheel volgens de wetenschap met als resultaat het minimaliseren van klachten en vaak zelfs het herstellen van ziekte.


kPNI is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak bij chronische ziekten. 

kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en hoe alle mechanismes samenwerken. kPNI verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert.


Studies

2022 Kanker en Psycho Neuro Immunologie

2018 - 2021 Master Psycho Neuro Immunologie (Universiteit van Salamanca)

2017 - 2018 Orthomoleculaire Geneeskunde

2017 Medisch Basiskennis

EEN MOOIE REVIEW

Normaal deel ik geen hele persoonlijke dingen maar omdat dit traject ook ‘bij mij past’ en onderdeel van mijn leven is vind ik dit wel het delen waard.


Sinds 2007 ben ik bekend met de ziekte van Crohn. Lang verhaal kort; veel mee afgezien middels ziek zijn, uitproberen van medicatie, operaties etc.


In 2013 kwam er na een heftige ziekteperiode een keerpunt. Ik ben toen gestart met 1x in de 8 weken een infuus waarbij ik medicatie toegediend krijg om de ontstekingen in de darmen te remmen. En gelukkig sloeg dit aan.


De laatste jaren ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding. Ik merkte duidelijk verschil; minder buikpijn, geen opgeblazen gevoel en meer energie. Toch voelde ik mezelf nog niet sterk genoeg; ik merkte dat m’n lichaam niet in balans was. Via een aantal lieve collega’s ben ik terecht gekomen bij @praktijk_lotte_bos waarbij ik op verschillende gebieden aan de slag ben gegaan met m’n Crohn. Dít was de laatste stap die ik nodig had; een definitieve leefstijlaanpassing middels voeding & mindset die ook echt vol te houden is.


Eind vorig jaar kwam het verlossende woord van mijn internist; we gaan stoppen met het infuus! Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mijn darmen geheel rustig zijn; geen enkele ontsteking of vernauwing.


Na 8 jaar dit infuus te hebben gekregen is dit wel een mijlpaal vandaag, de laatste kuur zit erin!


Ik voel me best kwetsbaar om dit zo open te delen, het zal spannend blijven want Crohn zal altijd bij mij zijn. Maar ik voel me sterker dan ooit & met lieve mensen om me heen gaat dit zeker lukken🥰Liefs M