Zullen we samen 3 weken aan jouw gezondheid werken? 

Ik bied je graag intensieve & individuele begeleiding

Traject Gezonder in 21 dagen


AUTO-IMMUUNZIEKTE

&

CHRONISCHE ONTSTEKINGEN

Ontdek hoe voeding en leefstijl jouw klachten kunnen verminderen. Al binnen 3 weken! 


Voor wie is dit traject? 

Dit traject is voor iedereen met chronische ontstekingen, chronische pijn of een auto-immuunziekte zoals o.a. Crohn, Colitis, MS, SLE, Reumatoïde Artritis of iedere andere auto-immuunziekte (er zijn meer dan 80 auto-immuunziektes). 

Het traject is geheel gericht op het immuunsysteem en chronische ontstekingen. Het maakt voor dit traject niet uit waar in het lichaam jij ontstekingen hebt. 


Tijdens dit INDIVIDUELE 21 daagse traject krijg je weer controle over je eigen lichaam. Ervaar wat de juiste voeding en supplementen met klachten doen zoals ontlastingsproblematiek, vermoeidheid, pijn aan darmen, spieren & gewrichten en slecht slapen.


Je krijgt intensieve begeleiding, mega veel tips en inspiratie en diepgaande informatie over het immuunsysteem. Het roer gaat om en mooie veranderingen zullen ontstaan. 

Individueel traject

Wil je graag het roer om? Laat mij jou 3 weken lang begeleiden bij jouw herstel. We passen voeding aan en kijken samen kritisch naar jouw stressfactoren. Je zult jezelf verbazen wat deze veranderingen met jouw klachten doen. 

4 consulten, 24/7 bereikbaar

We starten met een uitgebreide intake, zodat we het traject speciaal voor jouw aandoening samenstellen. Daarna volgt er iedere week een vervolgconsult. Je ontvangt extra informatie tijdens deze consulten en we stellen bij, daar waar nodig. 

Tevens ben ik altijd bereikbaar via whatsapp voor dringende vragen. 

600+ patienten

De interventies zijn gebaseerd op de laatste wetenschap én mijn meest succesvolle adviezen aan meer dan 600 patiënten die ik heb behandeld.
Iedere maand heb ik plaats voor 4 trajecten. Plan snel jouw traject in! 

Wat houdt het traject in?

Ik begeleid je 21 dagen lang met adviezen over de juiste voeding, supplementen en andere leefstijlinterventies. 

We starten met een uitgebreide intake, waarin we jouw klachten en wensen bespreken. Ik vertel je tijdens onze (zoom)consulten uitgebreid over de risicofactoren bij jouw auto-immuunziekte of chronische ontstekingen. Met deze gezonde voeding ga jij je lichaam weer geven wat het nodig heeft om goed te kunnen herstellen. 

Het is meteen een traject waarbij je goed aan de slag gaat. Dus ik verwacht écht commitment van je. We gaan samen 3 weken "knallen". 21 dagen de juiste voeding en nog veel meer goeds. De eerste week kan door de veranderingen best pittig zijn, maar ik help je daar natuurlijk doorheen. Al binnen een week ga je je al veel energieker voelen en kunnen symptomen verminderen of zelfs verdwijnen. Na 3 weken ben je écht verbaasd wat er allemaal al veranderd is. 

Alles wat we bespreken is na te lezen c.q. middels video's te bekijken.


Belangrijk te weten: Alles is gebaseerd op de laatste wetenschap. 

 • Een traject met ALLE informatie over de chronische ontstekingen en auto-immuunziekte en de daarbij beste gezonde leefstijl
 • 4 individuele consulten
 • 4 video's om alle informatie nog eens te horen 
 • onze whatsapp waarin je 24/7 vragen kunt stellen
 • Eiwitrijk. koolhydraatarm en gezonde vetrijke voeding, zodat alle processen goed herstellen en jij toch heerlijk eet
 • Purpose of Life, waar wordt JIJ gelukkig van. Belangrijk om over na te denken. Je gaat jezelf op nummer 1 zetten
 • Hoe kan je stress verminderen? Belangrijk voor je genezingsproces.
 • Intermittent Fasting
 • Slaapinterventies voor een goede nachtrust
 • Ademhalingsoefeningen om je lichaamsprocessen te resetten
 • Koude prikkels, zoals een koude douche om je lichaamsprocessen te helen
 • Meditatie om je stressactiviteit te verlagen
 • Extra inzet met supplementen om ontstekingen te remmen (reken op ongeveer 140 EUR extra kosten). Resultaten zijn hierdoor echt sneller zichtbaar. 
 • Heerlijke recepten en weekmenuutjes 
 • Wekelijkse vragenlijst voor voortgang

Ik begeleid 4 trajecten per maand, dus neem contact op om jouw trajact in te plannen voor een voor jou goed moment. Alles kan online, via de computer of telefoon. Maar je bent uiteraard ook welkom in mijn praktijk in Roosendaal.

Zullen we samen het roer omgooien? Ben je er klaar voor? 

€299

GEZONDER IN 21 DAGEN

Je betaalt EUR 299 voor het individuele traject, met maarliefst 4 consulten. Reken ongeveer op EUR 140 extra voor supplementen. (advies op maat, tekorten aanvullen, eiwitten & natuurlijke ontstekingsremmers) 


Na het aanmelden ontvang je een bevestiging en neem ik contact met je op om te kijken welke 3 weken bij jou het beste passen!


Een traject waarin je 3 weken lang risicofactoren vermijd en een gezonde leefstijl ervaart en je zult merken dat klachten verminderen.


Ben je er klaar voor? 

Waarom ik deze trajecten begeleid

Bij chronische klachten of ziekte, adviseer ik patiënten altijd om de leefstijl aan te passen. Ik adviseer over voeding, beweging, ontspanning en voedingssupplementen. Leefstijl is namelijk immers de grondoorzaak van klachten. In de praktijk blijkt dat het DIRECT uitvoeren van de interventies onder begeleiding HET doorslaggevende succes is om deze veranderingen in leefstijl door te voeren. In een korte tijd verbazen cliënten zich over de verbeteringen. Dé perfecte motivatie om deze leefstijl voort te zetten, ook nog na de 21 dagen. 

Deelnemers beoordelen dit traject met een 9,25 gemiddeld!

"Ik heb in drie weken tijd meer relevante informatie gekregen over darmontstekingen en de invloed van voeding daarbij dan in al die jaren van mijn MDL artsen."

"Erg leerzaam en zeker veel vooruitgang geboekt in die korte tijd dat ik nu bezig ben. Heel veel energie gekregen, m'n darmen zijn erg rustig en geen last ergens meer van. Nog een leuke bijkomstigheid dat ik ook al wat ben afgevallen en niet geheel onbelangrijk mijn vetpercentage was na 1 week al met 1% gezakt daar was ik enorm blij mee! Lotte is erg betrokken , ze reageert altijd op je vragen en begeleid je door heel je traject heen. Ik ben superblij dat ik de stap gezet heb en raad het iedereen aan!!!"


"Nieuwe inzichten zorgen er bij mij voor dat ik beter begrijp waar mijn klachten vandaan komen, maar ook wat ik er tegen kan doen!"


"Het is een hele verhelderende cursus ,die je vele inzichten en handvatten geeft waar je heel goed mee uit de voeten kunt. Lotte is goed bereikbaar, heel behulpzaam, heel deskundig, ze legt alles heel goed en duidelijk uit. Ze helpt bij al je vragen en issues , een echte aanrader voor iedereen met darmklachten. Ik gun iedereen een klachtenvrije darm. Dank je, Lotte, voor alles."


"Ik ben erg te spreken over het gehele traject. Mensen om mij heen zien nu al verschil; "ben je afgevallen?" En dat motiveert enorm! Volgens mij zijn mijn darmen ook happy op dit moment. Nu kijken of met deze levensstijl de klachten achterwege blijven."


"Top!!!! Ik voel mij super!!! Heb voor het eerst sinds 9 maanden geen pijn! En weer meer energie! Heb gisteren en vandaag zelfs 45 minuten met de hond gewandeld!!!"


"Hele fijne persoonlijke cursus, waar ik lichamelijk en mentaal heel veel aan heb gehad! Lotte heeft veel kennis en weet hoe ze je kan helpen bij je klachten."


 "Mijn complimenten zoals je ons tijdens deze 21 dagen begeleid hebt en nog steeds. Wij kunnen en konden altijd een beroep op jouw kennis doen."


WIE BEN IK?


Ik ben Lotte Bos, 47 jaar en woon in Roosendaal. Ik help mensen met chronische aandoeningen, door het wegnemen van mogelijke risicofactoren en oorzaken van de ziekte. Ik help ze met de juiste voeding, supplementen en mindset. Ik ben gespecialiseerd in auto-immuunziekte.


Ik ben geen arts en kan zeker niet alle ziektes omkeren. Maar ik kan een hele mooie aanvulling zijn op een reguliere behandeling. Dus samen met mijn patiënt zal ik er alles aan doen om, waar mogelijk, de oorzaak en risicofactoren weg te nemen, zodat de ziekte geen kans meer heeft zich voort te zetten en een genezingsproces de enige optie is.


Als Master in de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) en Orthomoleculair Therapeut werk ik geheel volgens de wetenschap met als resultaat het minimaliseren van klachten en vaak zelfs het herstellen van ziekte.


kPNI is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak bij chronische ziekten. 

kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en hoe alle mechanismes samenwerken. kPNI verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert.


Studies

2022 Kanker en Psycho Neuro Immunologie

2018 - 2021 Master Psycho Neuro Immunologie (Universiteit van Salamanca)

2017 - 2018 Orthomoleculaire Geneeskunde

2017 Medisch Basiskennis

FAQ Gezonder in 21 dagen

Ik heb momenteel geen klachten, mag ik dan wel meedoen?
Jazeker. Je leert alles over het ontstaan van de ziekte en de risicofactoren die de ziekte in stand houden. Door hier rekening mee te houden voorkom je nieuwe opvlammingen.

Een auto-immuunziekte, daar is toch niks aan te doen, behalve medicijngebruik?
Nee, niet mee eens. Er is heel veel aan te doen en zelfs door de patiënt zelf. Inmiddels in de wetenschap al zover, dat we al aardig goed weten wat de ziekte in stand houdt en dus hoe je het ziekteproces kunt omkeren. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook stress en emoties spelen een belangrijk rol.

Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte. Kan ik dan wel meedoen?
Jazeker, Ik zal mij altijd inlezen zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen. Voor de meeste aandoeningen komen veel risicofactoren overeen.  

Ik heb wat overgewicht (door medicijnen). Komt dat tijdens dit traject ook aan bod?
Ja, zeker. Tijdens deze 21 dagen switcht jouw stofwisseling van een koolhydraat-verbrander in een vetverbrander. Het verbranden van vet levert veel meer energie op dan koolhydraten. Lichaamsprocessen kunnen zo beter herstellen en je zal na een paar weken al een aantal overtollige kilo's kwijt zijn en (veel) meer energie krijgen.


Ik heb wat ondergewicht. Kan ik dan nog wel koolhydraat-arm eten? Ik wil niet nog meer afvallen
Ja, zeker. Het is voor iedereen belangrijk om in de vetverbranding te komen, omdat dit jouw genezende stofwisseling is. Je mag dan prima 4 keer eten per dag, eiwitrijk. Dan hoef je niet af te vallen. En als het lukt, wat krachttraining met armen en benen. Dat is ook goed voor je gewicht.

Is het mogelijk om mijn medicijnen af te bouwen?
Medicijnen zijn voorgeschreven door een arts. Ik wil, mag en kan daar niets over zeggen. Uit ervaring weet ik wel dat patiënten na een aantal maanden in overleg met de arts mogen afbouwen (bijv. naar een onderhoudsdosering) als alle onderzoekwaardes dat toelaten.

Is het alleen voeding aanpassen of zijn er meer aanpassingen nodig?
Voeding is misschien wel de belangrijkste verandering. Food should be your medicine! Op een gedeelde eerste plaats staat stress, toxische emoties, gedachten of relaties. Maar daarnaast ga je ook bewegen, ontspannen, nemen je een koude douche op zijn tijd en neem je je eerste maaltijd van de dag laat in de ochtend.

Kan ik na deze 3 weken weer "normaal" eten?
Nee, nee en nee. Je start dit traject met het doel om jouw leefstijl te wijzigen, klachten te verminderen en het liefste de ziekte om te keren. Dat doe je niet voor slechts 3 weken, maar voor de rest van je leven. Risicofactoren zijn belangrijk en daar moet je altijd rekening mee willen houden. Ik vertel je wat je beter altijd kunt vermijden qua voeding, maar wees gerust... er blijft nog genoeg over om zo nu en dan eens heerlijk mee te zondigen. Het gaat je zoveel goeds brengen, dat je dit echt na 21 dagen wilt voortzetten.

Welke veranderingen kan ik binnen 21 dagen verwachten?
Op de eerste plaats inzicht in het ontstaan van ontstekingen. Je weet na 21 dagen hoe je zelf weer de controle terug krijgt over jouw eigen lichaam. De meest voorkomende veranderingen zijn meer energie, darmklachten verminderen/verdwijnen, 4 kilo minder indien overgewicht (sommigen zullen juist wat meer mogen aankomen, daar houden we rekening mee), betere mindset.

Welke supplementen moet ik gaan gebruiken?
Je start met het aanvullen van belangrijke voedingstoffen die belangrijk zijn om ontstekingen te remmen en het immuunsysteem beter te reguleren.
Tijdens deze 3 weken krijg je ook advies over supplementen voor na dit traject, denk bijv aan het herstellen van de darmwand nadat de ontstekingen tot rust zijn gekomen.

Wordt het traject vergoed door de verzekeraar.
Nee, helaas wordt dit traject niet vergoed door de verzekeraar.

EEN MOOIE REVIEW

Normaal deel ik geen hele persoonlijke dingen maar omdat dit traject ook ‘bij mij past’ en onderdeel van mijn leven is vind ik dit wel het delen waard.


Sinds 2007 ben ik bekend met de ziekte van Crohn. Lang verhaal kort; veel mee afgezien middels ziek zijn, uitproberen van medicatie, operaties etc.


In 2013 kwam er na een heftige ziekteperiode een keerpunt. Ik ben toen gestart met 1x in de 8 weken een infuus waarbij ik medicatie toegediend krijg om de ontstekingen in de darmen te remmen. En gelukkig sloeg dit aan.


De laatste jaren ben ik mezelf gaan verdiepen in voeding. Ik merkte duidelijk verschil; minder buikpijn, geen opgeblazen gevoel en meer energie. Toch voelde ik mezelf nog niet sterk genoeg; ik merkte dat m’n lichaam niet in balans was. Via een aantal lieve collega’s ben ik terecht gekomen bij @praktijk_lotte_bos waarbij ik op verschillende gebieden aan de slag ben gegaan met m’n Crohn. Dít was de laatste stap die ik nodig had; een definitieve leefstijlaanpassing middels voeding & mindset die ook echt vol te houden is.


Eind vorig jaar kwam het verlossende woord van mijn internist; we gaan stoppen met het infuus! Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mijn darmen geheel rustig zijn; geen enkele ontsteking of vernauwing.


Na 8 jaar dit infuus te hebben gekregen is dit wel een mijlpaal vandaag, de laatste kuur zit erin!


Ik voel me best kwetsbaar om dit zo open te delen, het zal spannend blijven want Crohn zal altijd bij mij zijn. Maar ik voel me sterker dan ooit & met lieve mensen om me heen gaat dit zeker lukken🥰Liefs M

Enthousiaste cliënten over Gezonder in 21 dagen

Wil

Het was weer een zeer verhelderend en hoopgevend

Ester

Ik heb 7,5 uur achter elkaar geslapen! Zo blij, Het is echt heel lang geleden, dat me dat is gelukt.


Bianca

Ik heb normaal gesproken last van mijn darmen en een opgezette buik, maar nu helemaal niet meer!

Lies
Ik vind de inzet van Lotte zeer groot en de presentaties erg boeiend en knap. Je hebt steeds geantwoord op alle vragen en dat vind ik echt wel erg knap/positief.